Udgivelser

Ny bog udkommet 1. marts 2018

Min første bog, “Til kamp mod kedsomhed – i skoler og på ungdomsuddannelser”, som jeg har skrevet sammen med Mette Marie Ledertoug, Nanna Paarup og Louise Tidmand, udkom på forlaget Dafolo 1. marts 2018.

Med et solidt fundament i både forskning og praksis – og ikke mindst med bogens 90 konkrete øvelser til undervisere, pædagoger, skoleledere m.fl. – viser vi vejen væk fra den usunde kedsomhed, som mere end hver fjerde skoleelev desværre oplever i dag. Usund kedsomhed, der vel at mærke både hæmmer både trivsel og læring. Det er vigtigt, at vi ikke bare lader stå til i den tro, at kedsomhed er et uundgåeligt vilkår ved al skolegang, og at vi bare må få vores børn og unge til at holde ud og tage sig sammen. Derfor går vi nu til kamp mod kedsomhed – og du er inviteret!

  • Læs mere og bestil bogen her.
  • Se bogens indholdfortegnelse, forord af Hans henrik Knoop samt bogens indledning her
  • Jeg holder foredrag med udgangspunkt i bogen – kontakt mig for mere info herom. 

Uddrag af anmeldelser:

“Det er bestemt svært at kede sig med denne bog i hånden, og jeg kan varmt anbefale den til alle, der har interesse i børn og unges trivsel” – Jannie Moon Lindskov, direktør, Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM.

“Den skoletrætte elev er i særdeleshed svær at få engageret i undervisningen, men bogens konkrete værktøjer og nuancerede forskningsbaserede tilgang kan måske blive en solstråle midt i regnen hos de elever, som skoledagen ikke fanger i øjeblikket.” – Jens Vase, gymnasieelev, tidligere formand for Danske Skoleelever.

“Bogen er let tilgængelig samt inspirerende, og selvom bogens målgruppe er fagpersoner, tilbyder den mig som forælder et indblik i, hvad der er på spil ved kedsomhed, og hvad der er af muligheder for at gør noget ved den. Dermed understøtter den min mulighed for dialog både med mit barn og med de fagpersoner, som underviser mit barn.” – Heidi Mortensen, mor til to skolebørn.

“Jeg ville ønske, at jeg stadig underviste, så jeg kunne tage denne bog i brug sammen med min klasse.” – Talita Salqvist, lærer, læringskonsulent i Gladsaxe Kommune.

  • Læs alle anmeldelserne i fuld længde her.