Farvel komfortzone

Går du tit og spekulerer på, om din opdragelses- eller livsstil er udtryk for en særlig tendens eller strømning i samfundet? Nej vel? Heller ikke jeg. For selv om jeg beskæftiger mig rigtig meget med både opdragelsesstile i almindelighed og min egen i særdeleshed, og selv om børnefamiliers vilkår i det moderne samfund vel nærmest er min hobby, ja, så er det ikke ret tit, at jeg tager en tur i min ”meta-helikopter”, og får set mig sådan rigtigt omkring og får øje på alt det, der normalt ligger uden for mit eget perspektiv. Men der er for nylig dukket flere fine anledninger op.

Interview: Hvad virker i jeres familie?

Forleden blev min mand Søren og jeg interviewet* om vores families brug af den positive psykologis metoder i vores familieliv, børneopdragelse og parforhold. Og det gav naturligvis anledning til refleksioner:

Det er jo ikke sådan, at vi bekender os til den positive psykologi, som var det en trosretning eller lignende. Vi har ikke udvalgt positiv psykologi, som den sande vej til vores endegyldige trivsel og lykke. Nej. Det, der står klart for mig er, at vi sammen og hver for sig har fundet frem til metoder, forståelser og tilgange, som simpelthen virker i praksis.

Og sidenhen har vi så opdaget, at hov, det her er der forsket i. Det her er der nogen, som har gjort sig den ulejlighed at undersøge, efterprøve, putte på formel og udgive. Og jeg ved ikke med dig, men når sådan noget indtræffer, så bliver jeg sgu fascineret. Jeg er ikke engang skuffet over, at mine åbenbaringer tilsyneladende ikke er heeelt så unikke, som de føltes, da de kom til mig. Næ, jeg er snarere nysgerrig. For der, hvor jeg selv kun har kradset i overfladen, har en række forskere allerede haft den store skovl fremme, og de kan derfor præsentere mig for sammenhænge, jeg end ikke havde drømt om. (Og derfor vil jeg også være at finde på denne konference i L.A. om et par måneder).

Det var ret sjovt at blive spurgt om alt det, der fungerer godt i vores familie, og om de tanker vi har gjort os i den anledning. For det vækkede nogle vigtige spørgsmål. Hvad er det egentlig jeg gør, når jeg gør det, jeg plejer? Hvordan, hvorfor og hvornår er alle mine vaner, antagelser og regler blevet til? Hvad kunne jeg gøre anderledes, bedre, mere hensigtsmæssigt end jeg gør i dag?

Mine egne greatest hits

I den seneste tid har jeg arbejdet på at sætte et nyt skib i søen. Det er et foredrag om FamilieFlow, som jeg vil holde for alle bloggens læsere. Altså dig. Og hvorfor? Fordi jeg har noget på hjerte. Noget vigtigt som jeg tror på kan gøre en positiv forskel for mange familier. Måske også for din? Det er helt op til dig.

Det er indlysende, at ingen af os opnår det lykkelige liv, den kolossale succes og den perfekte børneopdragelse alene ved at investere i ”Positiv Psykologi – The Greatest Hits”. Sådan fungerer det naturligvis ikke. Men jeg har mærket på egen krop, hvordan jeg vha. elementer, som også findes i den positive psykologi – og som netop denne videnskabelige retning har beskrevet grundigt – har kunnet realisere mange af mine egne potentialer og styrke mine nære relationer og min families samlede trivsel. Og sådan en erfaring kan jeg ikke bare holde for mig selv.

Derfor har jeg besluttet at tage et vældigt skridt ud af min komfortzone og holde et foredrag om FamilieFlow d. 15. maj 2013.

Det er gratis, og invitationen med den praktiske info du har brug for, finder du lige her.

blog om foredrag

En familiedag

Datoen er ikke tilfældig. Den 15. maj er FN’s Internationale Familiedag – en dag, der sætter fokus på, hvor vigtig familien er for vores trivsel.

Kvaliteten i vores relationer har jo enormt betydning for vores livskvalitet og oplevelse af mening. Og hvad er overhovedet vigtigere end det? Nej, netop. Derfor har jeg indset, at jeg må ud af min komfortzone bag tasterne og ud i den virkelige verden for at holde dette foredrag. Jeg har besluttet mig for ’live’ at dele ud af mine egne opdagelser og udfordringer, fordi jeg tror på, at det er vigtigt, og at det – hvis jeg er heldig – kan inspirere dig til at få endnu mere glæde, vitalitet og begejstring i din hver dag.

 

*Vi blev interviewet af en specialestuderende, som netop arbejder med positiv psykologiske interventioner i børnefamilier

2 Thoughts on “Farvel komfortzone

 1. Anette on 26. april 2013 at 21:36 said:

  Hvor lyder det spændende.

  Det vil jeg glæde mig til at opleve.

  Hilsen Anette (en sæl forældre)

 2. Anne on 28. april 2013 at 20:51 said:

  Super godt gået, Nadia:-) Det føles sikkert skræmmende, men det er så sejt, at du har taget beslutningen! Datoen er i kalenderen, men jeg har lige noget andet, der skal rykkes rundt på – hvis det lykkes, så kommer jeg og hører dig:-)
  Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Post Navigation

%d bloggers like this: